Hemlagad pizza är gott, men hemlagad surdegspizza är ännu godare. Det lyfter pizzabaket till en helt ny dimension. När jag fyllde år i onsdags var det temat för vår familjemiddag och alla engagerade sig på olika sätt i baket. Jag gjorde surdegen på morgonen och sedan tog resten av familjen över. Fyllningen på pizzorna var en mycket god tomatsås, lök, champinjoner, oliver, ost och för icke-vegetarianerna även lite bacon. Vid serveringen toppades pizzorna med hemodlad ruccola.
Till de goda pizzorna serverades det blommig sallad, d.v.s. sallad toppad med ätliga blommor. Vi har ju redan testat att äta maskrosor men att blåklint går att äta visste jag inte. Jag köpte en påse med frön till ätliga blommor, sådde i landet och nu börjar blommorna komma. Basen i salladen var plocksallad, ärtskott, rädisor direkt plockade ute i trädgårdslandet. Fortsätter vädret att vara ok behöver jag inte köpa någon sallad i sommar.
En mycket trevlig födelsedag med klimattänk var det!
En bubblig och fin pizzabotten gjord på surdeg!
Hemodlad ruccola som kronan på verket
Blommig sallad