Baserat på grönsakerna och rotfrukterna som skördades igår lagade vi till en riktig festmiddag. Jag hade gått och grunnat på denna idé några dagar. I frysen, som jag försöker tömma, fanns nämligen ett paket med torsk. Tanken var laga till torsken i foliepaket på grillen och bara använda ingredienser från trädgården. Vi fick till det riktigt, riktigt bra, och här kommer receptet.
Torsk à la maison (4 personer)
400 gram torsk (Garants ekologiska krokfångade)
200 gram skalade räkor (Garant)
4 potatisar
3 morötter
4 rödbetor
4 tunna sommarpurjolökar (salladslök funkar med)
1 stor broccolibukett
några blad grönkål
några blad mangold
en näve sockerärter
persilja
libsticka
1 halv pressad citron
1 halv pressad lime
4 rejäla smörklickar
salt, peppar
- Riv av fyra rejäla ark aluminiumfolie. Forma foliebitarna i en djup skål.
- Tina torsken och skär i 8 bitar.
- Skär potatis, morötter och rödbetor i slantar och övriga grönsaker i bitar.
- Varva fisk, räkor, grönsaker och örter i folieformarna.
- Häll på lime och citron, salta och peppra och toppa med smörklickarna.
- Forma folien till en spets så att paketen håller tätt.
- Grilla tills fisken och potatisen är färdig, ca 30 minuter.
Låter jättegott! Vi kör en modifierad (=med vad vi har hemma) variant ikväll, tror jag minsann! 🙂
Lycka till! Tror inte att ni blir besvikna. Man kan göra många olika varianter på detta.
Jag glömde att skriva att det är gott att servera en kall sås på yoghurt/gräddfil och persaillade till.
Enkelt och gott!