Vi äter mer och mer kyckling och den blir billigare och billigare. Ja den konventionellt uppfödda kycklingen vill säga, som lever i 33 dagar och aldrig får se solljus eller leva ett normalt liv. Är det verkligen sån mat vi vill köpa i butikerna? Eller föredrar vi bara att blunda och hålla för öronen. De flesta av oss behöver ju aldrig någonsin reflektera över, eller med egna ögon se matens väg fram till butiken eller våra tallrikar. Priset är allra viktigast för konsumenten heter det. Och ”billigt” blir det ju. Kycklingen har ofta lägre pris än hundmat. Känns inte det väldigt, väldigt konstigt?
Men det finns alternativ, ekologisk kyckling som får vistas utomhus och leva ett betydligt längre och bättre liv. Den smakar dessutom så mycket bättre. Och då är det väl helt ok att den kostar mer än hundmat också?
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15575604.ab
Det här är intressant! Skrattretande! 😀
Japp, men jag bli mest bara arg för det är så sjukt!
Verkligen sjukt Och lika sjukt att det ska vara så svårt att få tag på ekologisk kyckling i vettiga förpackningar. Det är ju inte alltid man känner för att steka en HEL kyckling, liksom…
Jag har också verkligen jagat efter ekologisk kyckling som är styckad. På Green när jag var där senast hittade jag fryst kycklingsfilé från Bosarp, så då köpte jag på mig några paket. Tyvärr har jag inte sett det någon annanstans. Hoppas att efterfrågan ökar så att det blir ett större utbud framöver!