Soppa kan vara den allra enklaste vardagsmat och även den godaste festmat. Dagar som denna när det är regnigt och ruskigt passar det bra med en värmande soppa. Idag stod på menyn en lyxig morotssoppa med goda tillbehör i form av kantareller, knaperstekt bacon och en yoghurtsås med lite annorlunda kryddor. Receptet blev till genom egna idéer och inspiration från både här och där. Gott blev det och både soppan och tillbehören försvann i rasande fart.

 

Min godaste morotssoppa

4 stora morötter
3 potatisar
1 rödlök
12 dl vatten
ev. buljongpulver
salt och peppar

200 gram trattkantareller
1 pkt bacon
persilja

2 dl naturell yoghurt
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk koriander
1 krm malen kanel

  1. Hacka löken och skala och skär morötter och potatis i mindre bitar. Fräs en stund i olja.
  2. Häll på vatten och ev. buljongpulver och låt koka tills rotfrukterna är mjuka.
  3. Skär under tiden baconet i små bitar och knaperstek.
  4. Smörstek också kantarellerna. Salta och peppra.
  5. Mixa soppen med stavmixer så att den blir slät och fin. Smaka av med salt och peppar.
  6. Blanda yoghurten med kryddorna.
  7. Servera soppan toppad med tillbehören och en persiljekvist.

Ät och njut!