Idag stod det mexikanskt på menyn och det känns extra gött när denna goda mat dessutom är ekologisk och fri från tillsatser. Och hur lyckas man med det då? Jo, genom att köpa ekologiska råvaror och laga från grunden, utom tortillachipsen som Ica faktiskt har ekologiska. Tack Ica! Vi gjorde en bönröra istället för köttfärssås, egen guacamole, salsa på egna tomater och vitlök och bakade” tortillabröd”, d.v.s. stekpannebröd. Som topping för att få extra hetta hade vi egenodlad inlagd jalapeño. Det låter kanske som att detta tar förfärligt lång tid, men det mesta kan man förbereda. Bönröran tar ca 30 minuter att göra. Den här gången gjorde jag dubbel sats så nästa gång är det bara att ta fram och värma. Stekpannebröden hade jag gjort tidigare så de var bara att ta fram från frysen och värma denna gång. Och egen guacamole går snabbt att slänga ihop och är minst en miljon gånger godare än den färdiga gojjan, innehållande 1% avokado, som finns att köpa.

Gissa om middagen blev uppskattad …

Tortilla