Vi har en stor mängd frysta plommon att sätta sprätt på varje år och antalet plommonkakor och plommonsyltburkar man kan äta upp på ett år är förhållandevis litet. Resultatet blir att vi ofta har plommon kvar när det är dags för nästa skörd. Så kommer det dock inte bli i år. I höstas började vi göra smoothies till frukost baserad på banan, plommon och lite olika sorters frukt och bär. Egentligen är det ingen smoothie eftersom vi inte späder med vätska och dricker, utan låter den vara krämig och äter med sked. Är det en stor andel frysta bär så blir den dessutom riktigt kall, nästan som glass. Och nu börjar jag faktiskt kunna se slutet på plommonberget.

Efter att ha varit däckad av ett virus i veckan kände jag att det var läge för lite extra vitaminer och antioxidanter. Dagens smoothie bestod därför utöver banan och plommon också av ekologiska blåbär och havtorn. Havtorn är extremt vitaminrikt och smakrikt, så man behöver inte ta så mycket. Återstår nu att se om det hjälper till att ta kål på vinterns virusinfektioner …

Vitaminkick