Vintertömningen av frysen för att kunna frosta av den var ovanligt smärtfri i år. Kanske blir jag lite klokare med åren och samlar på mig mindre, men framförallt ser jag till att använda det jag har. Sommarens skörd av frukt och bär var rejäl även förra året. Stora mängder av främst plommon, körsbär och björnbär hamnade i frysen för att kunna avnjutas under vintern. Särskilt plommonen brukar bli en seglivad historia. Vad gör man med alla plommon? Denna säsong hittade vi dock den ultimata användningen istället för att spara dem till ogjorda plommonkakor. Vi har så gott som varje morgon gjort en smoothie på banan och blandade frukter och bär. Plommon har blivit en stående ingrediens. Sedan har vi alternerat med t.ex. äpplen, blåbär och havtorn. Och nu är, tro det eller ej, plommonen slut. Rekordsnabbt den här gången. Och jag har inte saknat plommonkakorna ett enda dugg!
De djupfrysta bigarråerna som man kan tina lätt och äta som godis är sorgligt nog också helt slut. Lite björnbär finns det fortfarande kvar att njuta av i olika desserter. Men nu börjar det verkligen bli dags för nästa skörd. Frysen är avfrostad och klar!