Idag tillbringade jag en mycket trevlig kväll på Tirups Örtagård där Skånska Örtagårdssällskapet höll årsmöte kombinerat med provsmakning av ekologiska kryddor från Herbaria. Att få tag på ekologiska kryddor i butik är annars en inte helt enkel uppgift. Det trevliga med Herbarias produkter är att de dessutom är fria från alla onödiga tillsatser som antiklumpmedel, glutamat och maltodextrin.

Vi provsmakade en rad olika intressanta kryddblandningar på olika teman. Men det som jag blev mest fascinerad av var att lära mer om olika pepparsorter, hur och när man skördar dem och vilka användningsområden de har. Svartpeppar är väl svartpeppar trodde jag … Men vi konstaterade snabbt att det är en stor variation i både utseende och smak. Kul att lära nytt och upptäcka att det faktiskt finns mer ekologiska kryddor än jag trodde!

Kryddprovning

Tre olika pepparsorter; Långpeppar, Cubebepeppar och Tellicherry samt en kardemummakapsel