Nu under högsommaren, och dessutom med medelhavsvärme, växer det så att det knakar i trädgården. För tillfället behöver jag inte handla varken potatis eller sallad. Tomater och gurka börjar komma igång på riktigt. Och i pallkragarna finns det mycket annat gott också. De senaste fyra dagarna har vi njutit av grillad mat, två dagar vegetariskt och två dagar har det även ingått kött i måltiden. Att kunna gå ut i trädgården och välja och vraka bland växterna och ibland hitta på helt nya rätter, inspirerad av vad det just för dagen finns att skörda är helt underbart.
Basen i middagarna har varit potatis, oftast kokt rakt upp och ner, serverade med en klick smör. Rödbetorna som skördats har vi först kokat och sedan grillat på i panna tillsammans med lök och tomat. Precis innan servering toppas anrättningen med smulad fetaost och en liten klick flytande honung. Squashen är också god att grilla. Slutligen har vi plockat märgärter, bondbönor och brytbönor som kokats någon minut. Allting skördas precis innan maten ska lagas, sprillans färskt alltså. Grillat och hemodlat är inte dumt alls!