När våren kommer så blir min familj omedelbart sugen på att grilla. Det måste vara något som sitter djupt rotat i våra gener. Fokus för årets premiärgrillning var att välja så bra kött som möjligt ur ett miljöperspektiv. Jag passerade Ica Malmborgs på hemvägen i fredags och köpte där Kravmärkt entrecote från frigående djur på Revinge. Både ekologiskt och närproducerat alltså. Det var inte billigt, men hellre äta riktigt bra kött lite mera sällan. Kompletterat med dinkelsallad, broccoli och en god sås, så blev det en mycket god middag. Grillmästaren, d.v.s. maken, gjorde det fina köttet full rättvisa!
De miljömässiga aspekterna på själva grillningen ska jag fundera på en annan gång.
Kom köttet från CC Ranch? Jag köper deras så ofta jag kan – även färs när det finns. Det smakar mycket bättre än vanligt kött, både i munnen och i samvetet. 🙂
Helt rätt Anna! Jag har inte handlat deras kött tidigare, men så gott det var. Märkte också att jag blev mycket mättare än vanligt på en bit kött. Antagligen för att jag inte äter kött lika ofta längre. Jag har blivit billigare i drift! 🙂