Med de enorma mängderna plommon vi har gäller det att hela tiden komma på något nytt att göra med dem. Förra året började vi göra smoothies och dessa slukar en hel del av skörden. Olika varianter av plommonkakor gör jag också. Plommonmarmelad tycker jag oftast blir alldeles för sött, men när man blandar i björnbär och citron är det inte så dumt.

I år testade jag att göra plommonmust med hjälp av passertillsatsen till hushållsassistenten. Den blir lite tråkig i färgen, fyra nyanser av brunt typ, men smakar helt ok. Att torka plommon går alldeles utmärkt men det tar rätt lång tid och är inte så effektivt även fast jag har en tork.

En ny erfarenhet i år är också att göra plommonsalsa. Hittade ett recept på en kall mixad sås med bl.a. plommon och chili. Annorlunda och gott som grilltillbehör. Men fler idéer mottages tacksamt. Det är en förfärlig massa plommon vi ska äta upp! 🙂

Här kommer några favoritrecept:

Plommonkaka
Plommonsalsa
Plommon- och björnbärsmarmelad

Plommonmust
Hemmamusteriet är igång

 

Plommonsmoothie
 En smoothie är en bra början på dagen

 

Torkning
Torkning pågår!

 

Torkade plommon
Torkade plommon är gott när man behöver extra energi