Ja, inte riktigt än. Men den är på väg att bli. Den här tiden på året fylls frysen snabbt med frukt och bär från trädgården. Eftersom jag aktivt jobbar med att plastbanta hemmet så gäller det att hitta andra förvaringssätt än plastpåsar och plastburkar. Och dessutom ha ett system som skapar ordning och överblick.
Lagom till att plommonsäsongen går mot sitt slut så har jag hittat det optimala sättet att lagra plommonen i min frysbox. Jag halverar och kärnar ur 1,5 kg plommon, ca 70 stycken, och lägger på en plåt för att styckfrysa över natten. Sedan paketeras dessa i ursköljda mjölkförpackningar som rymmer ca 500 gram vardera. Fördelen med att styckfrysa på detta sätt är att det sedan går att ta fram precis den mängd som behövs till smoothien, plommonpajen eller marmeladkoket. Lite mer jobb vid infrysningen, men desto lättare sen. Och ordning och reda i frysboxen!
Plommon i rader för att styckfrysa
Plommon i mjölkkartonger. Bara att ta fram det som går åt