Thaimat är poppis i familjen, men på senare tid har jag blivit uppmärksam på att det ju inte är så nyttigt att använda kokosmjölk på burk. Den är nämligen bisfenol-berikad … Men så hittade jag ett tips på hur man kan göra sin egen kokosmjölk, och det ville jag förstås testa.
Man kokar helt enkelt upp 4,5 dl vatten och häller på 125 gram ekologiska kokosflingor. Sedan får det stå en timme för att sedan köras i mixer och slutligen silas. Resultatet blir en slät kokosmjölk + några deciliter kokosflingor som man t.ex. kan gömma i en kaka. Jag bakade lite muffins och sonen gjorde chokladbollar.
Kokosmjölken använde jag i en thaigryta gjord på egna morötter och sockerärter. Smakmässigt blev den precis lika god som vanligt men tyvärr skar såsen sig. Får testa vidare och se om det går att undvika på något sätt. Någon som har något tips?
En beskrivning på hur man går tillväga:
http://minatraningstajts.wordpress.com/2013/04/14/gor-din-egen-kokosmjolk-superduper-latt/
Åh nej så trist att den skar sig! Hoppas att du hittar råd i frågan. Tack för att du tipsar om mig!
Det gör jag så gärna! 🙂
Testa att bara mixa ihop kokosflingor och vatten och sila av fibrerna i en saftsil. Så gör man nötmjölk vanligtvis
Inte koka vattnet alltså? Får testa det nästa gång.