Helgens mindre lyckade bak, när jag var alldeles för otålig och inte hade tålamod att vänta in min surdeg var inte helt förgäves. Jag blängde först en dag på de platta och kompakta bröden och muttrade om fågelmat. Men sedan kom jag på andra tankar. Och blev akut sugen på tomatsoppa. Alltså övertalade jag maken att göra brödkrutonger medan jag rörde ihop Jamie Olivers goda tomatsoppa. På Ica hade jag haft flyt och hittat både vanliga tomater och körsbärstomater. Ja, ekologiska sådana alltså.
Ett misslyckat bak blev alltså inspirationen till en extra god middag och vi undvek att kasta bort mat! Och brödkrutongerna räcker till ytterligare någon god middag.
Recept på den supergoda tomatsoppan finns på http://klimatglad.se/tomatsoppa/
Släng inte mat!
Smart! Här gjorde vi för några veckor sedan om en misslyckad ost- och kasslerpaj (för salt) till en riktigt god kassler- och potatisgratäng (med spår av pajdeg…). Till och med kräsna dottern tog om flera gånger. 😀
Härligt att höra! Man ska aldrig ge upp! 🙂