Förra veckans extrapris på ekologiska bananer fick mig att köpa lite extra. Bananåtgången har nämligen ökat rejält sedan vi började göra smoothies till frukost. En sak jag inte visste förut var att det går alldeles utmärkt att frysa bananer. Nu var det ett gyllene tillfälle att testa detta. Jag skalade några bananer, bröt dem i 4-5 bitar och lade på ett bakplåtspappertäckt fat. Efter 12 timmar i frysen packade jag bananbitarna i en plastpåse. Och det fungerade alldeles utmärkt att göra smoothies på dem också. Jag låter bara dem ligga framme en stund medan jag duschar och gör mig i ordning. Sedan väntar god och nyttig frukost!
Risken att det ligger brunprickiga övermogna bananer på fruktfatet är härmed också mininerad!
Testa banansorbet också: En djupfryst banan (eller flera) mixas med ett par msk kolsyrad dryck (mineralvatten el sprite¨, t.ex.). Det ska bli alldeles vitt och fluffigt. Mycket gott!!!
Tack för tipset Anna! Det låter spännande och måste förstås provas. 🙂
Djupfrysta bananer passar också utmärkt i indiskinspirerade (kyckling)grytor! Dels smakar de gott, dels hjälper de också till att reda såsen
Smart idé! Tack för tipset Maggis.