Frysen är fortfarande full med bröd så det var inte läge att baka i helgen. Annars hade det passat bra en regnig söndag som denna. Eftersom surdegsgrunderna inte kommit till användning och det har blivit dags att mata dem, så har jag nu mycket mera än jag behöver. Så är det någon som intresserad av två surdegsgrunder, en gjord på rågmjöl och en på dinkel?
Kontaktannons
Finnes: Två surdegsgrunder uppfödda på kärlek och enbart ekologiska mjölsorter, råg/dinkel. De är friska och bubbliga och kan bli grunden till många goda bröd under lång tid framåt. De är extremt lättskötta och vätartade och kräver endast matning med mjöl och vatten en gång i veckan.
Sökes: En bakglad matte eller husse i Malmö/Lund-regionen som plats i kylen för dessa goa husdjur. Vid intresse svara på detta blogginlägg.
Haha! Jag letar själv efter adoptivföräldrar till mina surdegar, eftersom jag är i samma läge som du: frysen full och dessutom upptagen nästa helg. Mina kompisar tycker det verkar jobbigt… 😉
Alltså, det är JAG som är upptagen nästa helg, inte frysen… 😉
Någon borde vi väl kunna värva till surdegsbakande, tror du inte … 🙂
Har fått svar på min annons! Fast hon kräver detaljerade instruktioner. 😉
Jag har hittat en spekulant på min ena rågsurdegsgrund. Ska bli spännande att höra hur det går för henne! Om hon också blir lika beroende som vi alltså … 🙂