I fredags blev det ett spontanbesök hemma hos sonen som behövde påfyllning av mjölförrådet och kom med det trevliga förslaget att kombinera mjölleveransen med att äta middag och baka tillsammans. Först åt vi ceasarsallad gjord på svartkål, efter Chad Robertsons recept (Tartine bread). Väldigt gott och dessutom supernyttigt! Resten av kvällen skulle vi sedan ägna åt att baka tillsammans. Jag behöver nämligen förkovra mig. Men ibland är surdegar lite oberäkneliga och trögstartade när temperaturen sjunker, så klockan blev rätt mycket innan det var dags att blanda deg.

Vi tillbringade därför lite tid med att se filmen ”Hungry for Change” tillsammans. Den handlar om hur vi människor har gått från att äta naturlig mat till att äta ”produkter”, industriell mat som är framställd för att hålla länge och med tvivelaktigt näringsinnehåll. Paradoxalt nog är många idag undernärda fast de stoppar i sig alldeles för många kalorier. Vi behöver alltså hitta tillbaka till den naturliga maten och i vissa fall faktiskt bli avgiftade. Kål är ett exempel på livsmedel som innehåller riktigt mycket antioxidanter och som vi borde äta mera av! Till exempel i form av den goda ceasarsalladen som sonen bjöd på.

Filmen ”Hungry for Change” finns bl.a. på Netflix. Trailer: http://www.hungryforchange.tv/

Svartkålssallad

Och det gemensamma baket får bli en annan dag!