Ända in i november har jag skördat äpplen på mitt lilla Aromaträd. Efter förra årets miniskörd på ett äpple var förväntningarna inte så stora inför detta året. Men i år blommade trädet rikligt och satte också mängder med frukt. Grenarna blev så tunga att de låg ner. Periodvis har jag gallrat kart som jag gjort must på, men ändå har det blivit massor med äpplen. Tyvärr har det inte bara varit gott om äpplen, det var gott om mask också. Det är trist om man vill äta äpplen rakt upp och ner, men de kan i alla fall användas till smoothies och pajer.
Ett ovärderligt verktyg när man tar rätt på äpplen är äppelklyftaren. I ett moment kärnar man ur och delar äpplet i 8 klyftor. Jag låter bli att skala, inte bara av lathet för det sitter ju faktiskt mycket nyttigheter i skalet. Är det några skador, eller maskätet så skär jag förstås bort det. Sedan styckfryser jag äppelklyftorna för att kunna ta fram under vintern. Klyftigt eller hur?