Det är trevligt att ge bort saker, men helst vill jag ge bort något som garanterat kommer till användning. Inga onödiga prylar alltså! När vi är bortbjudna eller ska ge bort en liten present numera blir det ofta något ätbart. Ett hembakat surdegsbröd, hemodlade grönsaker eller hemkokt sylt är typiska presenter. Värdet av dessa presenter är inte stort, men det kan ligga en del tid och arbete bakom att ta fram dem. Och som Sébastien Boudet skulle uttrycka det, en hel del kärlek också. Presenterna brukar bli uppskattade också!
bra ide´tycker jag – senaste åren har jag valt en present-strategi till dom flesta : det ska vara något som ¨försvinner¨- t.ex ätes upp, eldas upp (ljus)eller används upp – för d allra flesta har redan mer prylar än dom behöver… ibland blir det hemgjort/hemlagat å ibland köpes-, beroende på tid och råd osv
Håller med dig Ulrika! De bästa presenterna är de som försvinner. Helst ska de vara ”försvinnande goda”. 🙂
🙂