Att vara sparsam behöver inte innebära att man kokar soppa på en spik, men man kan ta vara på sådant som man annars bara kastar bort, t.ex. ben. I helgen var vi på jakt efter ekologisk kycklingfilé som maken behövde till veckans herrmiddag. Vi hittade bara konventionell kycklingfilé och det tvärvägrar jag att köpa. Alternativet blev att köpa två hela Bosarpkycklingar. Rätten krävde bara filéer så vi styckade loss dem och lagade till dem. Klubborna och vingarna frös jag in för att ha vid ett annat tillfälle. Det blev då över lite småbitar av kött plus hela skrovet. Detta fräste jag tillsammans med en rejäl laddning lök och rotfrukter. Sedan på med vatten och det fick koka ihop till en fin buljong. När det var färdigkokt pureade jag rotfrukterna och skiljde bort köttet från benen. Det blev faktiskt en hel del kött. In med hela härligheten i frysen för att bli basen i en god kycklingsoppa till familjens köttätare. De har något gott att se fram emot!