Att njuta av god mat är ett av de stora glädjeämnena i livet. Förrförra helgen var det matfestival i Skanör Falsterbo och vi åkte dit för att både njuta på plats och köpa med oss lite gott. En av höjdpunkterna var Daniel Berlins gästspel i Falsterbo där han bjöd på grillad rotselleri med olika tillbehör från just rotselleri. En konst i att åstadkomma fantastisk mat med i grunden enkla råvaror och ta tillvara på precis allt. Klimatsmart så att det förslår. Hans smakportion med bubbel till gjorde mig så nöjd och glad att jag inte ville ha mera mat sedan.

Mycket gott köpte vi också med oss hem. Kaffe från Solde Kafferosteri, nyskördad sparris, havtornssaft och torkade havtorn och det mest annorlunda och spännande jag smakat på länge, björksirap. Björksirapen är helt enkelt björksav som kokats riktigt länge så att den reducerats till en brun och trögflytande vätska. Annorlunda och gott att ha t.ex. på efterrätter och ost. Ingen jag har testad den på har hittills kunnat knäcka vad det är. Kul att busa lite med gästerna!

Daniel Berlin

Matfestival