I år har jag satsat lite extra på odlingarna och vissa saker fungerar väldigt bra, och andra lite sämre. Om jag börjar med det positiva, det känns ju bäst, så är det mycket som växer så att det knakar. Pallkragar är ett bra sätt att odla effektivt på liten yta. I år har vi dessutom fin-fin jord från både kall- och varmkompost. Potatis har vi i drygt 3 pallkragar, 3 olika sorter. Den tidigaste sorten Maris Peer blev klar precis lagom till midsommar och den har vi ätit upp. Nu är vi inne på nästa sort Casablanca och till sist återstår Lady Balfour.
Vi har också ätit mycket mangold, sallad och sockerärter. Den första vita squashen är skördad och grillad. Tomaterna står nu på tur. De är alltid hett efterlängtade. De första bären är också skördade. Lite jordgubbar fick vi till midsommar. Krusbären är avplockade och infrysta för att ha till paj. Jag kokade också en omgång marmelad, min absoluta favorit. De första hösthallonen är också skördade, de som växt på fjolårsskotten. Huvudskörden kommer sedan i augusti.
Och det fantastiska är att det är mycket mera att se fram emot. Middagar på egna grönsaker, frukt och bär är oslagbart!