Jag blev häromdagen enormt sugen på stekt sill. Sagt och gjort, färsk sill inhandlades igår på vägen hem. Sillen vändes i rågmjöl och stektes enkelt och effektivt i ugnen. Sedan serverades den med hemlagat gott potatismos, rårivna morötter och rårörda lingon. Råvarorna var ekologiska och smaken himmelsk. Husmanskost när den är som allra bäst!
Middagstips: Stekt sill med potatismos och lingon
av Karin | apr 18, 2012 | Recept | 3 Kommentarer
3 Kommentarer
Skicka kommentar Avbryt svar
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.
Jag brukar föredra salt stekt sill med lök och lite mjölk över löken på slutet. Men detta var en ny upplevelse. Mycket gott.
Lingon är ett absolut måste till stekt sill! Med en mamma från Bohuslän är man uppfödd på den kombon. 😉
Och stekt sill med potatismos och lingon är ganska otippat min absoluta favoritmat! Jag och maken brukar göra en årlig runda till Kivik för att äta på Buhres (tills det brann ner…) och medan han festar på gös eller liknande fastnar jag ALLTID för den stekta sillen. 😀
Supergott är det! 🙂