Det finns mycket ätbart att hitta ute i naturen. Jag har en rejäl samlargen i mig, så jag kan inte vistas i skog och mark utan att automatiskt leta efter något ätbart. Det gäller ju att se till att stammen har mat på bordet! 🙂
På väg hem från bussen häromdagen konstaterade jag att de gula krikonen i planteringen längs med cykelvägen var precis lagom mogna. Och jag råkade ha en nästan tom ryggsäck på mig som kom väl till pass. Jag plockade snabbt ihop 2 kg krikon varav en fjärdedel blev till ett litet syltkok och resten kärnade jag ur för att styckfrysa. De kan sedan t.ex. användas i smoothies. Fantastiskt söta och goda är de.
Tyvärr är det alldeles för mycket frukt och bär i både villaträdgårdar och parker som bara får förfara. Känns bra att utnyttja lite av överflödet!
Vackra gula krikon, söta och goda är de också
Urkärnade krikon redo för frysen