Maken och dottern har i veckan gjort ett rejält ryck och omdisponerat vår matkällare. I och med att vi storhandlar så blir det stora lager av vissa varor som vi behöver hålla koll på. Vårt skafferi är inte optimalt eftersom det är både högt och djupt. Även om vi inrett det med lådor är det svårt att få en bra överblick och veta vad vi har hemma. Då är det lätt att varor glöms bort eller att vi handlar hem saker i onödan.

Nu har matkällaren planerats om och de öppna och praktiska hyllorna ska utnyttjas på ett bättre sätt. På senaste tiden har matkällaren mest använts för att förvara backar, tomflaskor, glasburkar och porslin. Lite rotfrukter och konserver har också hamnat där. Men nu är tanken att den ska användas för förvaring av ägg, konserver, bönor, mjöl, frukt och grönt m.m. Nu blir det också mycket luftigare i både skafferiet och kylen i köket.

Att vi inte gjort så här tidigare!

Matförråd