Sakta men säkert så krymper innehållet i ladorna. Även denna andra januarivecka har vi planerat maträtterna efter innehåll i kyl, frys och skafferi och sedan handlat så lite som möjligt. Det som främst behövt köpas hem är mejerivaror och rotfrukter. Kött och fisk räcker gott och väl månaden ut och likadant med torrvarorna i skafferiet. I och med att vi verkligen försöker använda det vi har så kommer vi också på nya varianter på rätter. Sonens gratinerade lax, där resterna av tomatsoppan kom till användning, var mycket god. Att det går alldeles utmärkt att göra risotto på vanligt grötris kan jag också härmed intyga. Koktiden blev något längre, men gott blev det.

I och med min omställning till vegetarisk kost kommer jag att äta mindre och mindre av kött och fisk och antalet rätter som kan göras som vegetariska alternativ kommer att öka under kommande veckor.

 
Vad har vi ätit?

  1. Tomatsoppa med surdegskrutonger
  2. Thaigryta med kyckling och röd curry och ris
  3. Gratinerad lax med tomattäcke och ris
  4. Ärtsoppa
  5. Renskavsgryta med gröna ärter, kantareller och potatis
  6. Fiskgratäng med torsk, räkor och potatismos
  7. Risotto med haricot verts, rostade rotfrukter och starka korvar eller smörstekt svamp

 

Vad har vi handlat?

frysta haricot verts
frysta gröna ärter
apelsiner
gul lök
morötter
potatis
tomater
smör
mjölk
grädde
juice
ost
kaffe
kaviar

Rensning pågår