Några problem med vad jag ska göra med våra egna äpplen har jag inte i år. Vi fick inte några … Vårt enda äppleträd, ett Aroma, planterade vi för några år sedan och det har inte riktigt kommit igång ännu. Förra sommaren fick vi kanske 10 äpplen, i år som sagt inga alls. Då är det guld värt att ha vänner som generöst delar med sig. Jag har tacksamt tagit emot flera kassar men matäpplen. Dessa har vi hittills tagit till vara genom att frysa in i klyftor samt göra två stora omgångar äppelmos.

Att skala, kärna ur och skära äpplen kan vara ett både jobbigt och tidsödande arbete. Men nu finns det ett fantastiskt redskap, äppelklyftaren, som slår den gamla klassiska äppelpiparen med hästlängder. Äppelpiparen tar ju bara bort kärnhuset medan äppelklyftaren både får bort kärnhuset och klyftar äpplet i samma moment. Mycket enkelt och smart! Så nu går det snabbt att skala och klyfta äpplena antingen för att hamna i frysen, i moskastrullen eller i äppelkakan.

Enkelt och snabbt med en äppelklyftare

 

 

 

En 3-literspåse fylls på nolltid med äppelklyftor

 

 

 

Det blir gott att ta fram i vinter! Tack mina vänner!