Veckans plan är klar, matsedeln gjord och maten inhandlad. Det enda som fattas är sillen som vi ska äta en av dagarna. Jag blev så sugen på stekt sill med potatismos och lingon. Husmanskost när det är som godast! Denna vecka blir det tre vegetariska dagar, två dagar med fisk och två köttdagar. På menyn denna vecka finns förutom sillen som redan nämnts:

  • hamburgare gjord på tuppfärs, serverad med surdegsbröd, hemlagad majonnäs, bostongurka och grönsaker
  • grön ärtsoppa med sting (recept finns i tidigare inlägg)
  • fisksoppa
  • lasagne på förra veckans vildsvinsfärs

Hur går det med andelen ekologiska varor då? Jo, som kassörskan konstaterade så är de många numera! 🙂 De enda icke-ekologiska varorna som slank ner var lite godis, pepparrot och fänkålen till fisksoppan.

 

 

 

 

Tuppburgare med tillbehör, gott!