Som både passionerad golfare och miljömupp gäller det att försöka spela golf på ett så klimatsmart sätt som möjligt. Jag spelar på miljöcerifierade golfbollar, alternativt återvunna bollar, samåker och väljer banor med en bra miljöpolicy. Att hitta middagsmaten på golfbanan hör inte till det vanliga, även om jag köper fina ekologiska ägg av krögaren på hemmaklubben. I helgen ledde dock jakten på en förlorad golfboll, inte så miljövänligt, till att vi hittade en präktig svamp. I sällskapet fanns en svampkännare som snabbt kunde ge mig en lektion och identifiera svampen som en karljohansvamp. Jag tog hem den och på kvällen lagade maken till en god svamprisotto. Mums!
Blev faktiskt lite sugen på att ägna mig mera åt svampplockning framöver. Ett nytt område att utforska, nu känner jag ju i alla fall igen karljohansvamp!
Recept på klimatglad.se: http://klimatglad.se/risotto-med-svamp/